Најновије

Рама хоће рат, Шиптари спремају хаос на Косову!

Албански премијер Еди Рама, који већ годинама у свакој прилици провоцира Србе и Србију, отворено је запретио Београду крвавим ратом!

Еди Рама (Фото: Синхуа)

Рама је у интервјуу за бриселски магазин "Политико" челницима ЕУ поручио да ће, ако његова земља не уђе у ЕУ, доћи до уједињења Албаније и Косова!?! Иако је потпуно јасно да је позив на уједињење Албаније и јужне српске покрајине заправо позив на нови рат на Балкану, из ЕУ су млако реаговали на ову претњу. Како је ЕУ одреоговала на претње Едија Раме погледајте ОВДЕ.

Порука Европи

Еди Рама је изјавио да "неки албански националисти жарко желе да виде Албанију уједињену са Косовом".
- То није моја жеља, али је могућа опција у случају затворених врата ЕУ. Једини начин да се одрже мир и сарадња на Балкану јесте да европска перспектива остане јасна за све земље нашег региона. Нико не жели мале савезе, сви желе у велику унију. Али, ако нема наде, перспективе и места, онда наравно мали савези могу да се догоде - "објаснио" је Рама, да би затим Европи отворено запретио новим сукобима (!?!):
- Ако би Балкан полудео због обустављања проширења ЕУ, грађани целе Европе би доживели ноћну мору...
Шеф дипломатије Ивица Дачић каже да је сада све јасно и да би Европа морала да реагује на страшну претњу албанског премијера.
- Албанци никада нису одустали од концепта "велике Албаније" и то није само проблем Србије већ целог Балкана и Европе. Хоће ли се неко огласити против тога из ЕУ и света? Чисто сумњам... А хајде да размислимо шта би било да је Вучић којим случајем рекао да је могуће уједињење Србије и РС ако не уђемо у ЕУ? Сигуран сам да би се сви у Бриселу одмах огласили и оптужили Србију за угрожавање мира. Ово је, нажалост, само наставак погубне политике двоструких стандарда која никоме не може донети ништа добро - наглашава Дачић.
Министар за рад Александар Вулин каже да Рама жели да уцени Европу и изазове нови рат на Балкану.
- Није први пут да Рама прети. Уједињење Албаније и Косова немогуће је мирним путем и без великог рата и велике несреће. Рама ће понављати овакве изјаве и наставити да уцењује ЕУ све до момента када му Брисел не буде јасно ставио до знања да је то неприхватљиво и строго кажњиво - наглашава Вулин.

Повод за насиље

Милован Дрецун, председник Одбора за КиМ, каже да је сада очигледно да је Албанија главни реметилачки фактор на Западном Балкану.
- Рама говори о уједињењу с Косовом, што значи припајање дела српске територије. Јасно је да он води антисрпску политику, а његове речи распламсавају албанске екстремисте који само чекају повод за насиље... - упозорава Дрецун.

Шиптари спремају хаос на Косову!

Албански екстремисти из насеља Бошњачка махала на северу Косовске Митровице планирају да у наредних неколико дана, уочи одлуке француског суда о изручењу Рамуша Харадинаја, изазову сукобе са Србима, пише Информер!
- Екстремисти који себе називају Б13 спремају сукобе. Врло су агресивни, не плаше се полиције и наоружани су. Имамо информације да спремају озбиљне инциденте - каже извор.
Регионални шеф Косовске полиције Жељко Бојић рекао је да је јуче приведено петоро албанских младића због сумње да су покушали да изазову нереде. Сат времена касније, Албанци из Бошњачке махале претукли су Бојана Сталетовића (31), који је задобио повреде главе и руку.
- Имали су фантомке. Једном сам успео да је скинем. Док су ме тукли, викали су: Алаху акбар! - испричао је Сталетовић новинарима.
Ненад Поповић поручио да Едија Раму прогласити за персону нон грата. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Терористи су у потпуности предали планински масив Забадани Хезболаху и Сиријској арапској армији и тиме су окончане борбе на сиријско.либанској граници. Погледајте народ слави у ослобођеним насељима:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА