Најновије

РУШИЛАЧКА ЗВЕР: Русија побољшала бацач граната без премца по имену – „Балкан”

Војна индустрија Русије побољшава бацач граната које је дала име – „Балкан”. Има повећани домет - 2.500 метара што је рекорд за "џепну артиљерију" којој припада.

Руски бацач граната "Балкан" (Фото: Јутјуб)

У току је његово тестирање у једницама којима је намењен, а у њиховом наоружању треба да се нађе током ове године. Произвела га је холдинг „Техмаш”. Његов творац Олег Чижевски открио је да су бацачи намењени тестирању јединицама достављени заједно га „шаржерима” са гранатама.   Реч је о гранатама калибра 40 милиметара које су направљене у две верзије – као класичне и одскочне гранате. „Балкан” има за 25 одсто већи домет од својих претходника који користе гранате од 30 милиметара – од „Пламена” и АГС-17. И за приближно толико већи борбени учинак.    
„Балкан” је заправо више него убојито аутоматизовано противпешадијско оружје. Због своје величине, сматра се „џепном ариљеријом”. Зову га и „рушилачка звер”, јер успешно разара утврђене положаје, а користи се и против група противничке пешадије. За ту врсту оружја, „Балкан” има велики домет – 2.500 метара. Седамсто метара већи него, на пример, АГС-17. „Балкан” је супериоран свим страним конкурентима. Амерички бацач граната "Мk.19" не може да се носи ни са АГС-30, као ни немачки HK GMG. Исто важи и за амерички "Striker 40" јер он, иако има добр карактеристике, после серије испаљени хграната напросто престаје да пуца Погледајте ОВДЕ и како руске службе сатиру терористе у Ставропољу. Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА