Најновије

ДРАМАТИЧНО УПОЗОРЕЊЕ ОЛАНДА: "Људи нису свесни..."

Одлазећи француски председник Франсоа Оланд упозорио је да пораз Марин Ле Пен у другом кругу председничких избора не треба узимати "здраво за готово".

Франсоа Оланд (Фото: Синхуа)

Он је нагласио да се "сваки глас мора заслужити".
- Мислим да би требало да будемо крајње озбиљни и мобилисани, и да не мислимо да је све готово, јер глас треба заслужити и борити се за њега - рекао је Оланд новинарима, преноси АФП.
Француска агенција оцењује да је Оланд ту поруку очито упутио независном центристичком кандидату Емануелу Макрону, чију победу већина анкета најављује за 7. мај. 
- Мислим да људи нису свесни шта се догодило у недељу. Заборавили смо да је Марин Ле Пен ушла у други круг. То што се крајња десница нашла у другом кругу председничких избора није безначајно - истакао је Оланд. 
Марин Ле Пен је у првом кругу председничких избора освојила 21.4 одсто гласова, док је 23,9 одсто гласова припало Макрону, чију победу у одлучујућем кругу истраживања јавног мњења увелико најављују, и то с разликом од чак 20 одсто гласова у односу на његову противкандидаткињу. 
Макрон се, међутим, нашао на удару критика медија и високих политичких личности због тријумфалног говора који је одржао након што су објављени први делимични резултати првог круга избора за председника Француске у недељу 23. априла, после чега је приредио журку у лускузном париском ресторану. Погледајте ОВДЕ због чега је Русија критиковала Србију. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Снимци нереда у Паризу звог уласка Марин Ле Пен у други  круг председничких избора на којима је страдао један полицајац.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА