Најновије

ИСТИНА ИЗЛАЗИ НА ВИДЕЛО: Холивудске звезде у филму о Јасеновцу!

Одговор на питање која је права истина о Јасеновцу могао би ускоро да пружи филм светски познатих продуцената и глумаца.

Јасеновац (Фото: Јутјуб)

То је идеја премијера Србије Александра Вучића и председника Републике Српске Милорада Додика који су се договорили да би филм о страдању Срба, Јевреја и Рома требало да се снима у међународној продукцији.
Како се додаје, у току су преговори са једном од највећих светских продукцијских кућа.
- Представник Владе Србије, којег је делегирао премијер Вучић, у контакту је са једним од најпознатијих продуцената данашњице. Он је расположен да продуцира филм о страдању Срба, Јевреја и Рома у Јасеновцу, а у наредним месецима требало би да буду договорени детаљи - наводи извор.
Он открива и да Влада Србије неће финансирати овај пројекат.
- Реч је о теми која ће увек бити актуелна. Држава Србија би дала сву неопходну документацију и пружила би сву неопходну логистичку подршку, а све остало је на продуцентима - наводи саговорник.
На питање ко би требало да глуми неке од главних улога, исти саговорник каже да је рано да се о томе говори, будући да је све и даље само идеја.
Снимање филма о Јасеновцу подржава и директор Центра "Симон Визентал" из Јерусалима и последњи ловац на нацисте Ефраим Зуроф, истичући вишеструки значај оваквог филмског остварења.
- То би био први филм о Јасеновцу који би био приказан широм Запада, односно по целом свету. Такође, то би било врло значајно за борбу са лажовима као што су Јаков Седлар или бранитељи усташа - истиче Зуров.
Како каже, највећа је дилема да ли ће тај филм бити играни или документарни.
- Мислим да би најбоље било да се направе обе верзије - наглашава Зуроф. Погледајте ОВДЕ најновију провокацију Тиране упућену Србији. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте како је изгледала комеморација жртвама Јасеновца у организацији Српског народног вијећа:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА