Најновије

ДОДИК: Србија ударила печат стабилности

БАНЈАЛУКА - Званичници и представници политичких партија у Републици Српској оцењују данас да је убедљива победа актуелног премијера Александра Вучића на председничким изборима гарант унутрашње стабилности Србије и региона.

Додик (Фото: Синхуа)

Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је Србија, председничким изборима у сложеним регионалним околностима, "ударила печат стабилности".
Додик, наиме, сматра да би ситуација у Србији била дестабилизована "да се кренуло у неку алтернативу". Он је рекао и да је Србија, одржавши изборе без инцидената, још једном показала да је фактор стабилности у региону.
"Сигуран сам да ће Србија наставити путем стабилности", поручио је Додик и додао да је синоћ имао прилику да Вучићу лично честита, као и да ће се вечерас састати са њим у Мостару.
Председник ДНС Марко Павић честитао је Вучићу, истичући да од њега очекује одбрану Дејтонског мировног споразума, чији је Србија један од гараната, и што већу бригу за Србе изван Србије.
"Грађанима Србије честитам највиши ниво демократских способности и спремности да слободно демократском вољом одлуче о својој будућности", истиче се у Павићевој честитки упућеној Вучићу.
Павић подсећа да ДНС, која бележи стални раст подршке грађана свим досадашњим изборима, наставља да гради и програмске основе и политичка начела на основама прогресивне народњачке политике, што је доказано учешћем у парламентарном процесу на свим нивоима у Републици Српској и БиХ.
"ДНС сматра да су демократски избор програма и опредељења, као идеал и највиши циљ демократије и њени домети у Србији, путоказ за Републику Српску и БиХ", нагласио је Павић.
Он наводи да је ДНС поносан и на чињеницу да Вучић долази из окружења народњачке политике на југоистоку Европе, којој и они сами припадају.
Председник СДС-а Вукота Говедарица честитао је лидеру Српске напредне странке изборну победу, која, каже, гарантује унутрашњу политичку стабилност Србије и континуитет Вучићеве успешне политике, што је нарочито важно са аспекта регионалне позиције српског народа, посебно у Републици Српској.
"Верујемо у наставак добре сарадње свих политичких странака и представника власти српског народа у Србији и Републици Српској и БиХ и интензивнији рад на питањима нашег заједничког интереса. Надамо се и снажнијем искораку ка већој економској стабилности наших земаља, те изграђивању оне врсте државотворне свести које ће тај и све друге националне циљеве моћи да реализује", нагласио је Говедарица.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА