Најновије

ИЗРАЕЛЦИ ГАЂАЈУ СИРИЈСКУ ВОЈСКУ И ТВРДЕ: "Уништили смо руски С-300!"

Званични сиријски извори негирали су извештаје да су израелски јуришни хеликоптери јуче погодили 90. бригаду Сиријске арапске армије (САА) јужно од Кунеитре.

Израелска авијација (фото: Јутјуб принтскрин)

Ова изјава је уследила након што је неколико новинских агенција тврдило да су Израелске ваздухопловне снаге извршиле удар на циљеве САА у јужној Кунеитри након што је једна ракета пала на територију Израела, долетевши из Сирије. 
Локални извори су говорили о неуобичајеном покрету израелских хеликоптера и борбених авиона дуж сиријско-израелске границе, а такође су потврдили и размештање израелских тенкова на позицијама ближе том фронту.  Раније ове недеље израелски борбени авиони су лансирали пет пројектила на наводно Хезболахово складиште оружја на Међународном аеродрому у Дамаску. Такође, Израелске ваздухопловне снаге су употребиле пројектил Патриот против извиђачког дрона који је у ваздушни простор Израела ушао из Сирије.
Израел се противи могућем ширењу утицаја Хезболаха и про-иранских милиција које делују у Сирији дуж израелско-сиријске границе.
У међувремену, произраелска медијска кампања против иранско-сиријско-руске алијансе проширила се у медијима. У овом тренутку, мејнстрим медији активно извештавају да су израелски авиони уништили руски С-300 ракетни одбрамбени систем у јануару 2017. године.  Које српско оружје користе Асадови Тигрови, читајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Поређење војне моћи Ирана и Израела
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА