Најновије

ИСТОРИЈСKО ПОМИРЕЊЕ НА ПОМОЛУ: Први потез јужнокорејског лидера неће волети сви, али Kим хоће!

Новоизабрани председник Јужне Kореје Мун Џе-ин положио је заклетву и изразио спремност да посети Северну Kореју као и да предузме напоре на смањењу безбедносних тензија на Kорејском полуострву.

Колики је домет санкција Северној Кореји? (Фото: Јутјуб)

"Ако буде требало отићи ћу у Вашингтон одмах. Ићи ћу и у Пекинг и Токио, па чак и у Пјонгјанг у правом тренутку", рекао је Мун.
Он је за премијера именовао Лии Нак-јона, гувернера јужне провинције, саопштила је председничка Плава кућа.
Такође је именовао чланове свог кабинета и председничко особље и поставио стручњака за питање Северне Kореје за директора Националне обавештајне службе (НИС), саопштила је канцеларија председника.
Новоименовани директор јужнокорејске Националне обавештајне службе Сух Хун изјавио је данас да морају да се створе прави услови за решавање севернокорејске нуклеарне кризе пре него што дође до састанка званичника Северне и Јужне Kореје.
Хун, кога је данас именовао нови председник Мун Џае-ин, стручњак је за питање Северне Kореје и има велико искуство у међукорејским разговорима, наводи Ројтерс.
Сух је новинарима одмах по именовању рекао да је прерано да се разговара о евентуалном сусрету новизабраног председника Мун Џае-ина и његовог севернокорејског колеге Kим Џонг-уна. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Документарац "Десет дана у Северној Кореји":
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА