Најновије

ПРОБИТИ КАЉИНГРАДСКИ КОРИДОР: Шта ће увежбавати Руси и Белоруси на вежби "Запад 2017"?

„Агресивна политика” Русије манифестује се у припреми заједничких маневара са Белорусијом „Запад-2017”, на којима ће се „уважбавати офанзивне операције”, изјавио је секретар Савета националне безбедности и одбране Украјине Александар Турчинов.

Руски тенкови (Фото: Јутјуб)

Турчинов, чија је изјава објављена у саопштењу на сајту СНБОУ, изјавио је да је циљ заједничких руско-белоруских маневара „провера спремности војске за спровођење великих операција при значајним временским ограничењима за њихову припрему”. Руководилац СНБОУ такође тврди да је планирано да се на маневрима увежбава „стварање калињинградског коридора, што је у условима реалне операције немогуће без агресије против Литваније и Пољске”, преноси „Взгляд”.
Турчинов је изјавио да Москва „према суседима примењује технологије увлачења и везивања за орбиту својих интереса”.
Председник Белорусије Александар Лукашенко је раније изјавио да су негативне изјаве Запада о руско-белоруским маневрима „Запад -2017” имају за циљ да раскину војно-политичко јединство Москве и Минска.  Tурчинов је предходно тврдио да вежба "Запад 2017" угрожава безбедност  Украјине и представља припрему за инвазију. Да ли Република Српска добија руску базу сазнајте ОВДЕ. Извор: Руска реч

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вежбе руског МиГ-31.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА