Најновије

ЗАХАРОВА БРУТАЛНО ПРОЗВАЛА АМЕРИКАНЦЕ: Џаба што сте моћни, кад вам је интелект нула!

Портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова оценила је да су амерички медији током посете шефа руске дипломатије Сергеја Лаврова Вашингтону показали велике предрасуде и мањак независног размишљања.

Владимир Путин и Марија Захарова (Фото: Јутјуб)

Захарова је навела да медији на јучерашњој конференцији за новинаре коју је одржао Лавров после разговора са америчким државним секретаром Рексом Тилерсоном и председником Доналдом Трампом у Белој кући, нису показали никакав интерес за билатералне односе.
Већина питања, како је рекла, тицала су се наводног мешања Русије у америчке изборе и смене директора ФБИ.
- Ниједан озбиљни аргумент, а ни шала нису успели да зауставе поплаву питања америчких новинара, који изгледа нису схватали колико је сулудо питати министра спољних послова неке друге земље о разлозима за одредјене персоналне смене у сопственој земљи - рекла је Захарова, која је у руској делегацији коју у САД предводи Лавров.
То, како је казала, указује на огромне предрасуде масовних медија, недостатак независног размишљања и контролу од стране одредјених политичких група. Она је рекла и да је забринута за будућност америчких масовних медија.
- Имајући у виду њихов велики утицај на медијски простор широм света, то је наш заједнички проблем. Немогуће је имати тако моћне ресурсе утицаја на јавно мњење и у исто време склизнути на нулу што се тиче интелекта - закључила је она.

Кремљ: Опрезан оптимизам за односе Русије и САД

Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је данас да Москва са опрезним оптимизмом гледа на изгледе за за побољшање америчко-руских односа после састанка руског министра спољних послова Сергеја Лаврова са председником САД Доналдом Трампом у Вашингтону.
- Сам разговор је изузетно позитиван. Пред нама је још пуно посла - рекао је Песков новинарима поводом састанка Лаврова и Трампа јуче, преноси Ројтерс.
Лавров је јуче у Вашингтону разговарао са Трампом, а претходно са државним секретаром Рексом Тилерсоном. Председници двеју земаља, Доналд Трамп и Владимир Путин, требало би да разговарају на састанку заказаном за јул у немачком граду Хамбургу.
Прочитајте ОВДЕ шта је Лавров рекао Американцима о Сирији, санкцијама и умешаности Русије у изборе у САД  Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Владимир Путин и Марија Захарова на свечаности у Кремљу 
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА