Најновије

"КАКВА ЦРНА ДЕВИЦА МАРИЈА": Шамарчина папе Хрватима!

Папа Фрања је у суботу изразио озбиљну сумњу да се Девица Марија указивала на дневној бази у хрватском Међугорју, у које сваке године хрле милиони ходочасника.

Папа Франциско (Фото: Pixabay)

У јуну 1981. године шесторо деце рекло је да им се указала Исусова мајка, а до дана данашњег тврде да се та пракса наставила.
- Жена коју су они видели није Исусова мајка - изјавио је папа Фрања у авиону којим је из Португала летео натраг за Рим.
Папа је напоменуо да је црквена истрага о ситуацији у Међугорју бацила сумњу на тврдње наводних приказа.
- Ја сам лично злочестији, више волим Мадону мајку, нашу мајку, а не Мадону водитељку која шаље поруке сваког дана - казао је између осталог папа, наводећи да сва указања спадају у приватну сферу те да се од тога не треба правити јавна представа.
Његова најновија изјава би могла да узбурка духове у БиХ, у којој католици сачињавају око 10 посто становништва, а религијски туризам у Међугорју доноси велик прилив финансија.
- Та наводна указања немају претерану вредност, то је моје лично мишљење. Па ко мисли да би Девица било коме рекла: Дођи сутра у исто време на исто место, имам нову поруку за тебе - упитао је папа.
Ипак, није тако изричито отклонио могућност да је до указања уистину дошло 1981. године.
- Када је ријеч о првотним указањима деци, извјешће мање-више каже да се истрага о томе треба наставити, њих треба раздвојити од каснијих наводних указања, појаснио је папа.
О наводним указањима спроведено је већ неколико истрага, последња у јануару 2014. године, а пре неколико месеци Ватикан је у Међугорје послао посебног изасланика, али он није задужен за утврђивање аутентичности наводних указања јер се тиме може бавити само Конгрегација за доктрину вере. Погледајте ОВДЕ која језива истина је откривена о гардистима. Извор: Јутарњи Лист

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте овде мишљења стручњака о Степинцу:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА