Најновије

"ДОДИКА ШТО ПРЕ УНИШТИТИ": Ево ко води обавештајну операцију сатирања РС!

Акцију чији је крајњи циљ укидање Републике Српске води агент британске тајне службе МИ6 Ентони Монктон. Милорад Додик, по плану Запада, мора да буде 'уклоњен' најкасније до 1. септембра.

Милорад Додик (Фото: РИА Новости)

Западни моћници кренули су у реализацију плана под називом "Последња шанса", чији је крајњи циљ хапшење Милорада Додика и потпуно укидање Републике Српске.
Ову тајну операцију, тврде руски извори, предводи Ентони Монктон, агент британске тајне службе МИ6, и то уз подршку појединих опозиционих лидера у Бањалуци и логистичку помоћ америчке амбасаде у Сарајеву. Према плану западњака, Додик мора да буде "потпуно уклоњен" најкасније до 1. септембра ове године.

'Банкрот' и 'Глава'

Тајна операција има две кључне тачке које носе кодна имена "Банкрот" и "Глава".
- Након неуспелог покушаја рушења власти, који су скројиле стране обавештајне службе под називом 'Пролеће 2016', почело је спровођење новог плана под називом 'Последња шанса'. План који спроводе странци уз помоћ опозиције предводи оперативац енглеске обавештајне службе МИ6 Ентони Монктон и његови сарадници, потпомогнути појединцима из Амбасаде САД у Сарајеву - наводи руски информативни портал, и прецизира детаља плана:
"Најважнија тачка кодног назива 'Банкрот' је опструкција прилива новца у РС, јер банкрот државе доводи до рушења власти. Други сегмент кодног назива 'Глава' представља криминализовање власти, посебно Додика. За то су задужени спољни сарадници, бизнисмени и криминалци, а ударна тројка су министар безбедности БиХ Драган Мектић и опозиционари Вукота Говедарица (СДС) и Бранислав Бореновић (ПДП). Подршку даје и Бакир Изетбеговић из Сарајева. Западњаци, ипак, признају да им је велики проблем то што Додик има јако добре односе са Русијом..." Дипломатски извори потврђују постојање "опасног плана за ликвидацију РС и Додика". - Крајњи циљ те акције коју предводи британски МИ6 је уништење и хапшење Милорада Додика који је означен као највећа препрека интересима Запада на Балкану - каже један од наших саговорника. На другој страни, сам Додик каже да о овом плану не зна ништа више од оног што је видео у медијима. - Међународни притисци на РС никада нису ни стали. Само се мењао интензитет тих притисака. Они су увек појачавани помоћу "домаћих издајника", у овом случају Савеза за промене који дели власт с Изетбеговићем у БиХ и који за његов рачун и шаку власти покушава да дестабилизује и уруши Српску. Без обзира на све, РС ће своје постојање одбранити политичким путем - поручује Додик. Стручњак за безбедност Џевад Галијашевић оцењује да се иза ових планова заправо крије удар на Србију. - Напади на РС представљају део пројекта слабљења Србије и њеног утицаја у региону. Напади на два снажна лидера, Додика и Вучића, имају исти циљ. У РС и Србији, нажалост, постоје снаге које то подржавају - упозорава Галијашевић.

Опструкција Бањалуке

Коначно, аналитичар из Бањалуке Анђелко Козомара наводи да је опозициони српски Савез за промене уцењен и да мора да помаже слабљење РС. - Американци и Британци су инсталирали ту странку у Савет министара БиХ како би опструисали РС. То издајничко деловање исцрпљује власт у РС, али је не може срушити јер народ ипак већински подржава Додика - закључује Козомара. Погледајте ОВДЕ најновију изјаву Изетбеговића о ревизији тужбе против Србије. Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ево како је Додик одбио да се рукује са америчком амбасадорком у БиХ:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА