Најновије

У ПРАТЊИ РУСКИХ СУХОЈА: Американци у повлачењу! Сиријске снаге избијају на ирачку границу! (ВИДЕО/МАПА)

Не обазирући се даље на напад авиона Америчке коалиције, Сиријска арапска армија наставила је снажно напредовање дуж аутопута Дамаск-Багдад.

Под будним оком Су-30 (Фото: ЈуТјуб, public)

Према саопштењу сиријског генералштаба, преузета је контрола над подручјем Карбат Зарка, а сиријске снаге на терену имале су целодневну пратњу руских ловаца Су-30. Камере руске агенције Руптли, такође су биле на терену:
Подручје Карбат Зарка налази се на око 50 километара од ирачке границе и потпуног пресецања америчких снага на југу Сирије. Ипак, на 20 километара од садашње позиције сиријских снага налази се градић Ал Танф, који држе снаге предвођене америчком војском на сиријско-ирачкој граници.
Мапа тренутне ситуације:

Тврдње и претпоставке

Како тврде "побуњенички" медији, американци већ врше припремне радње за повлачење из Ал Танфа, како би избегли директан сукоб са елитним снагама Сиријске арапске армије. Про-владини портали, са друге стране, тврде да су Русија и САД дошли до споразума према ком ће се сиријске снаге зауставити на 15 километара од града, који ће, након краћих преговора, бити предат регуларним војним снагама Сирије.  Американци, по свему судећи, ипак неће одустати од трке за Деир Ез Зор. Како наводе добро обавештени извори, они ће преостало време искористити да пребаце своје снаге и њихове џихадистичке слуге даље на исток. У том случају, највероватнији први циљ биће им град Ал Букмал на југу покрајине Деир Ез Зор. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА