Најновије

КУРДИ УЗНЕМИРЕНИ, ШТА ТО ГРАДЕ РУСИ? Руске трупе се улогориле у кантону Африн! (ВИДЕО)

Велики број руских трупа и возила ушло је у подручје кантона Африн које је под контролом бораца Курдске народне заштитне јединица, судећи према фотографијама и видео снимцима који се појављују.

Руски логори подигнути у кантону Африн (фото: southfront.org видео принтскрин)

Прокурдски медијски активисти спекулишу да ће руска војска успоставити војну базу или чак "заједничку војну базу" у области коју контролишу курдске јединице у близини границе са Турском.
Према више неутралних извора, руски војни техничари постављају два војна логора у близини границе у циљу праћења могућих сукоба између курдске милиције и турске војске.
Ово долази у сред повећања америчких војних активности дуж сиријско-турске границе. Према курдским изворима у североисточној Сирији, америчке трупе су патролирале кроз област на граничним подручјима са Турском коју држе Курди. Тако, америчке трупе представљају тампон зону која треба да спречи Анкару од сукоба против курдских милиција у Сирији.
Курдску народну заштитну јединицу, као огранак Радничке партије Курдистана и језгро Сиријских демократских снага (СДФ), Турци су дефинисали као терористичку групу.
У провинцији Рака, СДФ је веома близу освајања целе области града Табка од Исламске државе. Када Табка буде обезебеђена, СДФ ће се, подржана из ваздуха од коалиције предвођене од САД, артиљеријом и војним саветницима, фокусирати на обезбеђење одбране Табке и наставити са покушајима даље изолације Раке. Док је већ извесно да ће СДФ подржане америчком помоћи успети да освоје Раку пре или касније, за околину Деир Ез-Зора и област дуж сиријско-ирачке границе надметаће се снаге подржане од САД и Сиријска влада. 
Борбе између владиних трупа и терориста ИД настављене су у близини Талила раскрснице источно од Палмире. ИД спроводи операције против Сиријске арапске војске у тој области у циљу спречавања могућег напредовања владиних трупа путем Палмира - Деир Ез Зор. Владине снаге, предвођену Републиканском гардом, наставиле су војну операцију против Хајат Тахрир ал-Шама и њених савезника у округу Кабун у источном Дамаску и траже начин да пресеку опкољени џеп на два одвојена дела. Ако се оствари, ово ће бити велики корак ка пуном ослобађању тог подручја од милитаната. Погледајте ОВДЕ какви авиони су стигли на корејско полуострво. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА