Најновије

ЗАЕВ: Сарадња са братском Србијом биће приоритет нове владе

Лидер Социјалдемократског савеза Македоније Зоран Заев изјавио је за да ће прва обавеза нове владе у Скопљу бити унапређење сарадње са Србијом.

Зоран Заев (Фото: Јутјуб)

„Прва обавеза ће бити унапређење сарадње између два братска народа и две братске земље. Надамо се да ће све завршити како треба, да бисмо могли да унапређујемо квалитет живота грађана и у Србији и у Македонији“, рекао је Заев.
„Србија од нас прво заслужује подршку, јер смо православни народ и требало би да се међусобно помажемо“, изјавио је Заев и напоменуо да у Македонији не постоји ниједна инвестиција из Србије.
Поводом тврдњи да ће нова македонска власт прогласити Србију кривцем за геноцид над Албанцима у Македонији, Заев је изјавио да је против проглашења геноцида.
"Не требају нам такве ствари, дајте да гледамо напред, у Европу. Не желимо да отварамо таква питања, али дебату не можемо да спречимо. Дебата постоји у свакој демократији", објаснио је Заев.
Прочитајте ОВДЕ и шта је то неопходно Талату Џаферију у Македонском парламенту - Собрању, у који му не дозвољавају да уђе.
Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА