Најновије

СМРТОНОСНИ ВОЗНИ ПАРК: Ирачка полиција запленила више од десет "ауто-бомби" ИД! (ФОТО)

ДАМАСК - Исламској држави изгледа да понестаје волонтера бомбаша самоубица у Мосулу, јер је ирачка федерална полиција запленила велику фабрику ауто-бомби у новоослобођеном "17. Тамуз" округу на северозападу овог, после Багдада и Басре, трећег највећег ирачког града.

Ирак, припадници војске у борбама за Мосул (Фото: Јутјуб)

Након што је откривено више од десетак комплетно готових "бомби аутомобила", на брзину су их пребацили у позадину фронта, на хитну демонтажу, да би се тако избегле евентуалне компликације које прате потенцијални противнапади ИД.

(Богата заплена "модификованих бомби на точковима"; Фото: Al-Masdar News) Пре него што је била опколила Мосул, крајем прошле године, ИД је повукла сва своја оклопна возила и тенкове у Сирију. Уместо тога, њени команданти су се ослањали на модификована цивилна возила која су функционисала као смртоносне мобилне бомбе.

(Терористи су прилично "маштовити" у дизајну; Фото: Al-Masdar News) Тренутно, стање на терену каже да Исламска држава контролише само три насеља на западном делу реке Тигрис.

(Пустињске ауто-бомбе; Фото: Al-Masdar News) У међувремену, антитерористичке јединице, 9. и 15. дивизије су ослобођене својих дужности у Мосулу, јер су близу окончања операција.

(Ирачки медији кажу да ИД понестаје волонтера самоубица; Фото: Al-Masdar News) Погледајте ОВДЕ путем видеа и мапе, како је настављен продор уз јорданску границу.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Наоружање и опрема ирачке армије.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА