Најновије

МЕРКЕЛ У ПАНИЦИ: Европа да се држи заједно пред изазовима који предстоје!

Немачка канцеларка Ангела Меркел позвала је европске земље да се држе заједно у светлу нових неизвесности у вези са САД и другим изазовима.

Ангела Меркел (Фото: Синхуа)

Како каже, Европа мора да узме своју судбину у своје руке пред Брегзитом и председничким мандатом Доналда Трампа.
- Прошла су времена у којима смо могли у потпуности да рачунамо једни на друге. То сам искусила у протекла два дана - рекла је Меркел на предизборном скупу у Минхену.
Она је напоменула да, иако ће Немачка и Европа настојати да остану у добрим односима са Америком и Британијом, "Европљани морају да се боре за сопствену судбину". 
Како је додала, посебан акценат треба ставити на топле односе између Берлина и новоизабраног француског председника Емануела Макрона. 
Порука Меркелове уследила је након што је амерички председник Доналд Трамп изјавио у суботу да још није донео одлуку о томе да ли ће подржати Париски споразум о клими. 
- Коначну одлуку о Париском споразуму донећу следеће недеље - написао је Трамп на свом Твитер налогу последњег дана самита Г7 у Италији. 
Ројтерс је навео да председник САД није желео да се повинује притиску лидера других земаља да подржи споразум о клими. Погледајте ОВДЕ како је Бжежински разбио СФРЈ. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте како је Трамп одбио руковање са Ангелом Меркел:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА