Најновије

ЂУКАНОВИЋ: Ни Захарова не може да опере оне Црногорце који за "шаку руских долара" издају сопствену државу!

Владајућа Демократска партија социјалиста Мила Ђукановића огласила се данас поводом задржавања и депортације посланика те партије Миодрага Вуковића из Москве.

Мило Ђукановић (Фото: Синхуа)

ДПС је оценила да је овим, како наводе, недостојанственим чином само потврђено оно што се одавно зна - да иза непримереног и недостојног мешања Русије у унутрашње ствари ЦГ стоји њена званична политика.
У саопштењу ДПС тврди да је јасно да овакав потез званичне Москве представља само још један вид одмазде према Црној Гори, и према људима који следе државну политику своје земље. 
"Друго објашњење тешко да чак и Москва може понудити. На другој страни, јавно се демонстрира да су најжешћи противници Црне Горе из Црне Горе на недељном нивоу гости на некој од највиших тамошњих званичних адреса. Андрија Мандић, Милан Кнежевић, Небојша Медојевић, Славен Радуновић и сви други који су за шаку руских долара спремни да издају сопствену државу, тамо су добродошли, уз јавне таламбасе. Ипак, не може их опрати ни Марија Захарова", наводи се у саопштењу. 
ДПС уверава да неће дуго проћи, а време ће, кажу, показати да је у великој заблуди била велика Русија, а не Црна Гора. 
Владајућа ДПС је оценила да задржавање на аеродрому у Москви и депортовање посланика Вуковића, без икаквог образложења и претходног упозорења, као и услови у којима се све то догађало, не служе на част једној великој држави, коју Црна Гора сматра вековним пријатељем. 
"Овим недостојанственим чином само је потврђено оно што одавно знамо - да иза непримереног и недостојног мешања Русије у наше унутрашње ствари стоји њена званична политика", наводи се у саопштењу. 
Вуковић је, поручују из ДПС,. доживео непријатност на прагу „братске“ Русије, али је она оваквим односом понизила саму себе. 
"И показала целом свету колико је уствари слаба, кад се тако силеџијски може односити према једној малој земљи, традиционалном пријатељу, чија је сва кривица у томе што је одлучна да сама бира свој пут у будућност", истичу из ДПС и као пример наводе прикључење санкција ЕУ против Русије, уз образложење да је то учињено јер су кандидат за чланство. 
Очекивали су, кажу, да ће у Москви бити мудрости да се негују односи макар на одређеним нивоима, у обостраном интересу. 
"Овакви потези велике нуклеарне силе, која се иживљава на приземан начин на својој територији над црногорским послаником нарушеног здравља, показује да је Москва заиста у проблему. Или да смо ми у Црној Гори у великој заблуди...", наводи се у саопштењу и поручује да се Русија не чуди, ако Црна Гора буде повлачила сличне потезе. 
"А списак оних из Русије који се непријатељски, што јавно што тајно, односе према Црној Гори, много је шири од оног званичног ЕУ", наводи се у саопштењу ДПС.
Прочитати ОВДЕ зашто Немци кажу да би све било другачије да је Југославија 1990. била примљена у ЕУ.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Интервју Мила Ђукановића и његово виђење политичке ситуације у Црној Гори и на Балкану.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА