Најновије

ДА ЛИ СУ И АКАДЕМИЦИ ПОСТАЛИ ОД МАЈМУНА? Извршни одбор САНУ се оградио од Петиције против теорије еволуције

На вест да је Петицију о ревизији теорије еволуције потписало 52 академика, Извршни одбор САНУ саопштио је данас да су Петицију потписала само два члана САНУ, те наводе да не деле ставове Петиције.

Мајмуни (фото: pixabay.com)

„Са појавом Петиције за ревизију изучавања теорије еволуције у нашим школама и на факултетима, у наводима аутора петиције, а потом и у штампи, пласирана је вест да је њу, међу осталима, потписало и 52 академика. Извршни одбор САНУ је констатовао да су испод овог текста имена два члана САНУ, што је њихово неупитно право као појединаца”, наводи се у саопштењу.
Извршни одбор САНУ даље истиче да не дели ставове ове Петиције, те да са чуђењем пита да ли заиста неко верује да се петицијама или аргументом броја потписа може приступити проблему који карактерише дуготрајна супростављеност два тешко помирљива дискурса, преноси Танјуг.
Агенција даље цитира закључак ИО САНУ, да ће се САНУ о овом питању "аргументовано огласити" и то "полазећи од научно заснованог приступа који јој је инхерентан". О Петицији против теорије еволуције коју је потписало готово 300 српских академика и научника читајте ОВДЕ. Извор: Танјуг, ПРавда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Наука доказала да је теорија еволуције највећа превара савременог доба
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА