Најновије

ЗАДОВОЉНА ПОБЕДОМ: Зашто Меркелова рачуна на успех новог председника Француске Емануела Макрона?

Немачка канцеларка Ангела Меркел изјавила је да милиони Европљана рачунају на успех изабраног председника Емануела Макрона. Није ни чудо што је баш она била први страни државник са којим се чуо телефоном, одмах после проглашења победе.

Ангела Меркел (Фото: Јутјуб)

"Макрон представља наду милиона Француза и великог броја људи у Немачкој и широм Европе", изјавила је Ангела Меркел и додала да је веома задовљна његовом победом.
Он је предводио храбру проевропску кампању, отворен је према свету и одлучно подржава социјалну тржишну економију, навела јe.
Немачка канцеларка је истакла да је сарадња између Француске и Немачке "камен темељац" немачке спољне политике, и додала да Немачка нема потребе да мења свој економски курс након поведе Макрона на председничким изборима.
Немачка влада оценила је да је проевропски курс, за који се залагао новоизабрани председник Француске Емануел Макрон током предизборне кампање, добар знак за будућу француско-немачку сарадњу.
"Макрон представља наду милиона људи у Француској, то је веома јасно", рекао је и портпарол немачке владе Штефен Зајберт.
Он је новинарима у Берлину рекао да Макрон, такође, представља наду многих људи у Немачкој и многих људи широм Европе.
Иако Макронова победа представља олакшање за немачку канцеларку Ангелу Меркел, она врши притисак на Немачку да направи уступке по питању мера штедење које је захтевала од других у ЕУ.
Прочитајте ОВДЕ шта каже највећи руски познавалац светских елита, о Европи, САД и Србији. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте како Меркелова не крије емоције у говору поводом Макронове победе
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА