Најновије

ЛАВРОВ ТИЛЕРСОНУ: Напади на Сиријску армију су недопустиви!

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров пренео је америчком државном секретару одлучно неслагање с нападима САД на владине снаге у Сирији, саопштило је Министарство иностраних послова Русије.

Лавров и Тилерсон (Фото: Министарство спољних послова Русије)

- Саговорници су проценили ситуацију у Сирији и потврдили жељу да се учврсти сарадња како би се прекинуо сукоб у тој земљи, додаје се у саопштењу. Лавров и Тилерсон су се договорили да ангажују постојеће канале за унапређење решавања сиријске кризе, укључујући астански и женевски процес. Двојица дипломата су током телефонског разговора нагласила да је неопходно решити ситуацију у вези с Катаром преговорима и изразили спремност да допринесу таквим напорима. Лавров и Тилерсон су се договорили да наставе разматрање ситуација на Блиском истоку, у Северној Африци и Донбасу. Такође су разговарали о руско-америчким односима, као и о предстојећим билатералним сусретима.  Руски шеф дипломатије примио је данас високу делегацију Катара, који се ових дана нашао у фокусу саудијско-америчких активности. О чему су разговарали и шта су поручили, прочитајте ОВДЕ.  Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Лавров одвалио Американце: На питање о паралели између ситуације у вези "Пуси (пи*кица) рајота" и америчких избора одговорио: "Не бих коментарисао, јер бих испао непристојан, али има превише 'пи*чкица' на све стране".
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА