Најновије

АМЕРИ ОДЛУЧИЛИ: Ускоро на црној листи и Муслиманско братство, блиско Изетбеговићу!

Радикална организација Муслиманско братство ускоро би могла да се нађе на америчкој црној листи терористичких организација, што ће додатно компромитовати бошњачког члана Председништва БиХ Бакира Изетбеговића који одавно гаји пријатељске везе са овом организацијом, пише "Дневни аваз".

Бакир Изетбеговић (Фото: Синхуа)

Лист тврди да му је из неколико америчких извора потврђено да је председник САД Доналд Трамп вољан да потпише указ којим се ова организацја ставља на листу терористичких организација света.
У оба дома америчког парламента спреман је и закон који Муслиманско братство и сродне организације стављају на америчку црну листу терористичких организација.
На челу Муслиманског братства налази се Јусуф ел-Кардави, који живи у Катару, а кога више западних држава сматра екстремистом и који се налази на потерници Интерпола.
Лист пише да су Изетбеговићеве везе са Муслиманским братством већ одавно познате, што изазива љутњу не само у званичним круговима америчке администрације.
Лидеру СДА је раније сугерисано да се дистанцира од Муслиманског братства и још неких радикалних организација и појединаца, али се то није десило.
Изетбеговићево недавно поновно сусретање с представницима те организације, са Маџидом Алијем, за кога се верује да је близак Карадавију, изазвало је оштре реакције у америчкој администрацији.
Лист наводи да би САД против Изетбеговића могле да уведу и оштрије дипломатске и политичке акције.
Прочитајте ОВДЕ и како ће то Милорад Додик повести Српску у самосталност?
Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Европска унија појачава границе због опасности од потенцијалних терориста, а БиХ, па чак и дeо Европе проблем тероризма у БиХ, гура испод тепиха.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА