Најновије

КЛАНИЦА У ДАРИ: Разуларени џихадисти увелико убијају једни друге

Жестоки сукоби су захватили јужну сиријску покрајину Дара у недељу након што су Слободна сиријска армија (ФСА) и побуњеничке фракције отвориле ватру једни на друге у унутрашњости Даре из страха од преласка у редове ИД који још увек држи џеп територије на граници са Израелом и Јорданом.

Џихадисти (Фото: syriahr.com)

Већина побуњеничких размирица је уследило у граду Инкхил, на граничном прелазу Насеб и граду Мараба, док су примарне борбе вођене између Ал-Хамза бригаде, Џаиш Ал-Тавра и Ал-Сунета.
Иако су сукоби присутни током целе недеље, делегација лидера Јужног Фронта пожурили су ка поменутим областима и успели да на кратко зауставе окршаје у вечерњим сатима, иако постоји огромно неповерење између многих група ФСА.
Пар стотина побуњеника је пребегло Исламској држави током протекле године, чиме су повећане тензије између фракција ФСА фракција уједињених под Коалицијом "Јужни фронт". Паралелно са унутрашњим сукобом међу терористима САА напредује у граду док руска авојација даје подршку.
Користећи сукоб међу терористима 4. механизована дивизија САА кренула је у напредовање освајајући школски комплекс у предграђу Дара камп. Подршку напредовању дала је и артиљерија САА. Исламска држава објавила је снимак конвоја од стотина возила који је из правца ривинције Рака отишао ка Деир Ез Зору.Тај снимак можете погледати ОВДЕ.
Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако Руси и Сиријци пеглају џихадистичке положаје у Дараји код Дамаска.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА