Најновије

НАПУШТАЈУ БРОД КОЈИ ТОНЕ: Хрвати остали без министра спољних послова!

Хрватски шеф дипломатије Давор Иво Штир поднео је оставку на ту функцију на конференцији за медије, преносе хрватски медији.

Давор Иво Штир (Фото: Јутјуб)

Они додају и да је Штир ковертирао оставку пошто је премијер Андреј Пленковић зарад останка на власти ушао у коалицију са Хрватском народном странком.
Нема сумње, примећује овај портал, да у врху владајућег ХДЗ "кува" због коалиције са ХНС-ом, странком која је била њихов најжешци противник на политичкој сцени. 
Иначе, Давор Иво Штир припада ултраконзервативној струји ХДЗ-а којој је коалиција с либералним ХНС-ом сасвим неприхватљива. 
Разлику између Штира и новог ХДЗ-ова коалицијског партнера ХНС-а најбоље илуструје податак да је министар спољних послова недавно учествовао у шетњи "Ход за живот", поворци екстремних католика који желе забрану побачаја, док је протеклог викенда на Загреб Прајду, поворци за права хомосексуалних особа, учествовао нови потпредседник владе Предраг Штромар из СНС. 
Након што је Пленковић обелоданио коалицију са ХНС. реаговао је бивши члан ХДЗ Златко Хасанбетовић, сада један од предводника екстремне деснице у Сабору, рекавши да је договор ХДЗ-а и ХНС-а "негација свега за шта се Штир залагао". Погледајте ОВДЕ како су Хрвати измислили "невидљиве војнике".
Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако је изгледао разговор Лаврова и Штира:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА