Најновије

ПУТИН БЕСАН НА ХРВАТЕ ЗБОГ УКРАЈИНЕ: Москва ово никада неће опростити Загребу

Москва је жестоко реаговала на потез хрватског премијера Андреја Пленковића који је недавно на састанку са украјинским колегом Володимиром Гројсманом понудио помоћ Украјини у реинтеграцији окупираних подручја те земље. Пленковић не само да је тада Русију назвао окупатором јер је алудирао на области на истоку Украјине већ је, како тврди Москва, дао подршку „кијевској ратној кампањи“.

Владимир Путин (Фото: kremlin.ru)

У саопштењу Кремља наведено је да би Хрватима било боље да утичу на Украјинце да не гађају територије у Донбасу где гину цивили међу којима и деца.
Хрватска је радну групу за сарадњу са Украјином основала 2016. године а под окриљем хрватске владе и у циљу примене хрватског искуства мирне реинтеграције окупираних територија на ситуацију с Доњецком и Луганском.
- Обратили смо пажњу на изјаве дате након хрватско-украјинских разговора на нивоу шефова влада у Загребу о плановима да се ревитализира рад радне групе за сарадњу са Украјином. Присиљени смо да нагласимо непримереност таквих корака који не придоносе решењу сукоба – наводи се у делу саопштења у ком се алудира да Хрватска под реинтеграцијом подразумева чишћење делова територија од других народа.
Подсетимо, Пленковић се у уторак у загребу састао са Гројсманом с којим је разговарао о кризи у Украјини. Хрватски премијер је притом рекао да је Хрватска била жртва великосрпске агресије па да у складу са тим искуством може да помогне Украјинцима. Тиме је, наводи руска страна, Москва попут Србије етикетирана као агресор.
Украјински премијер је прошле недеље захвалио Пленковићу и хрватском народу „за принципијелну подршку Украјини у тренутку када је она жртва руске агресије“.  
САД ризикује велики и опасан рат са Ираном у источној Сирији, сигурно увлачење Русије у сукоб. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Снимак колоне украјинске војске како улази у Харков. У колони је било 20 камиона тегљача који су превозили спаљену војну опрему украјинске војске која је повучена из зоне операција у Донбасу.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА