Најновије

Ево шта је Милорад Додик рекао пред састанак с Владимиром Путином!

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је у Санкт Петербургу да РС задржава пажњу важних људи у Русији, што је веома важно, имајући у виду политички статус тог ентитета у Босни и Херцеговини.

Милорад Додик (Фото: Kremlin.ru)

"Нама је то веома важно, посебно за Републику Српску која је окружена проблемима везано за политички статус у самој БиХ и поимању других са Запада", рекао је Милорад Додик на маргинама Међународног економског форума "СПИЕФ 2017".
"Данас се срећемо и са председником Русије Владимиром Путином и ово је веома успешна посета за нас", рекао је Додик.
Према његовим речима, Русија не оклева да на нивоу Савета безбедности УН увек изнесе релевантне информације и о томе обавести Савет, те да не дозвољава да се перцепција Републике Српске у Савету безбедности поремети због "лажи неких високих представника".
"Русија не дозвољава да се лажима високих представника, пре свега Валентина Инцка у Савету безбедности, поремети перцепција Републике Српске. И данас је прилика да разговарамо на ту тему", рекао је он.
Додик је навео да је за Републику Српску важно и да жели да ојача и привредну сарадњу са Русијом.
"Значајан број људи долази у Бањалуку, а у оквиру овог форума делегација има низ састанака. Овде се срећемо са низом привредника и одржавамо одличне односе са управом Санкт Петербурга. Имамо добру сарадњу са руководством овог града, и уговор о сарадњи", рекао је Додик.
Председник РС је рекао да је јуче потписан споразум који побољшава сарадњу о многим питањима.
"Постоји и низ привредних питања о којина разговарамо. Наше је уверење да сарадња везано за рафинерију нафте и нафтних деривата и дистрибутивни систем нафтних деривата има шансу да се развија и неће бити угрожен како неки спекулишу", каже он.
Додик је подсетио да је Република Српска у Санкт Петербургу на божићном сајму имала штанд почетком године, где су били представљени петнаестак дана сајма.
"Припремамо се да следеће године будемо још боље представљени", рекао је Додик.
Прочитајте ОВДЕ чиме је то Путин недавно шокирао јавност?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Шта каже Милорад Додик о Изетбеговићу?
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА