Најновије

КО ЈЕ ПОКОРНИ СЛУГА? И Британци се посвађаше око Трампа!

Канцеларија британске премијерке Терезе Меј саопштила је да је разговарала с Трампом после његове објаве о изласку САД из Споразума и да је "изразила своје разочарање том одлуком". Меј је "нагласила да Велика Британија остаје посвећена Париском споразуму", наводи се у саопштењу.

Тереза Меј (Фото: Синхуа)

Лидер британске опозиције Џереми Корбин оптужио је данас Мејеву за "покорност" према америчком председнику Доналду Трампу после његове одлуке да повуче САД из Париског споразума о климатским променама.
Велика Британија ипак није потписала заједничку изјаву лидера Немачке, Француске и Италије, који су изразили жаљење због Трампове одлуке и оценили да се о Споразуму не може поново преговарати.
Британска влада није саопштила да ли је Меј била позвана да потпише ту заједничку изјаву.
Премијерка Шкотске Никола Старџон рекла је да то непотписивање изјаве представља "страшно одрицање од лидерства".
Трамп је синоћ објавио да се САД повлаче из Париског споразума о клими и да ће одмах обуставити "комплетну примену" одредаба Париског споразума.
Он је казао да актуелни Споразум ставља САД у неравноправан положај према другим државама, јер се више односи на стицање "финансијске предности" других земаља над САД него на климатске промене.
Париски климатски споразум потписало је 190 земаља у децембру 2015. године, а до сада га је ратификовало њих 147. САД су прва земља потписница која је одлучила да изадје из Споразума.
Прочитајте ОВДЕ како су Грци спречили НАТО конвој, псречавајући војну вежбу.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

- Убица је пажљиво бирао место и време како би нанео максималну штету, изјавила је Тереза Меј. Постоји ли начин и организација које могу да се успешно боре против тероризма?
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА