Најновије

ПОБЕДА НАД НВО: Спречен долазак Јахјаге! Полиција зауставила Заветнике испред шиптарског скупа у Београду (ФОТО/ВИДЕО)

Испред центра за културну деконтамонацију чланови Српског сабора Заветници одржали су протестну конференцију поводом промоције књиге о наводном масовном силовању албанки на КиМ, у оквиру фестивала "Мирдита/добар дан".

Завезници испред Центра за културну деконтаминацију (Фото: Заветници)

Они су носили транспаренте на којима је писало или који су подсећали на стравичне жртве српског народа на КиМ. На транспарентима је посебно био истакнут сучај девојчице Јоване коју су силовали а потом и убили браћа Мазреку. Члан председништва Заветника Милица Ђурђевић у изјави за медије рекла је да је чињеница да Артифете Јагхјага није дошла у Београд - још једна победа Заветника над прозападним невладиним организацијама.

- Захваљујући великој пдоршци већинске Србије успели смо да спречимо покушај да нас бивша председница тзв. Косова и њени домаћини понизе усред Београда, рекла је Ђурђевић. Она је поручила да је Мирдита фестивал покушај фабриковња лажи и покушај наметања колективне кривице српском народу за злочине које нисмо починили. - Браћу Мазреку која су силовала српску децу на Ким ослободили су након инсистирања Наташе Кандић 2002. године, а она је данас један од главних организатора овог фестивала. Ово је победа Заветника над невладиним сектором али и стотинама хиљада уложених евра у овај фестивал – рекла је она.

Присталице Заветника и чланови Алтернативе покушали су да уђу у ЦЗКД али организатори то нису дозволили и тражили су од полиције да пушта само оне који су по оцени организатора подобни. Милош Стојковић председник Комисије расељених Срба са Косова је успео да уђе у ЦЗКД али је након што је поставио питање на скупу избачен уз увреде и псовке од стране организатора. Како је Стојковић прекинуо срамну трибину и шта се све догађало унутра, погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА