Најновије

БЛАГОСЛОВ ЗА БРНАБИЋКУ? Патријарх се сликао са будућом премијерком и Александром, али не Вучићем (ФОТО)

Патријарх српски Иринеј и будућа председница Владе Србије Ана Брнабић усликани су заједно са престолонаследником Александром Карађорђевићем на инаугурацији председника Александра Вучића. У јавности се спекулисало да је Српска православна црква била оштро против избора Ане Брнабић за премијерку, мада је из Патријаршије то неколико пута демантовано.

Ана Брнабић и Патријарх Иринеј (фото: Правда/Јутјуб)

На јучерашњем пријему поводом преузимању дужности председника Републике, међу званицама су се нашли и највиши црквени великодојственици, предвођени патријархом српским Иринејом. Пре него што је Александар Вучић објавио да ће Ана Брнабић бити мандатар за састав нове Владе Србије у јавности се спекулисало да се СПЦ противи тој идеји.
И сам Вучић је о томе је говорио:
– Неки из Цркве су ми организовали и опело после Бриселског споразума. Али ја веома поштујем патријарха Иринеја и највећи број владика. Имам поверења у њихов рационални приступ, одговорност према нашем националном бићу. И надам се да ће то добро разумети.
Да је до међусобног разумевања и дошло, потврђује и фотографија објавељена на Фејсбук страници престолонаследника Александра Карађорђевића, на којој се поред њега налазе патријарх Иринеј и мандатарка Ана Брнабић.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Експерти откривају ко је у ствари Ана Брнабић
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА