Најновије

ВЕЛИКА РОКАДА: Вулин преузима војску, а Ђорђевић...

Министри Александар Вулин и Зоран Ђорђевић остаће у Влади Републике Србије, али ће заменити ресоре.

Александар Вулин (Фото: Медија центар)

Наиме, Александар Вулин, актуелни министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и лидер Покрета социјалиста, биће нови министар одбране! С друге стране, Зоран Ђорђевић, садашњи министар војни, доћи ће на чело Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.
- Иако се много спекулисало о томе које ће се промене догодити у Влади Србије коју ће водити Ана Брнабић, оно што је за сада сигурно јесте да ће на чело Министарства одбране доћи Александар Вулин. Он је у претходној влади водио изузетно тежак ресор, и то са великим успехом. Поготово се показао за време мигрантске кризе, када је цео свет хвалио Србију као државу која се на најбољи начин борила са овим врло тешким проблемом - наводи добро обавештени извор и додаје да су све те ствари Вулина и те како препоручиле за првог човека Министарства одбране.
Актуелни министар војни Зоран Ђорђевић такође се добро показао у свом ресору.
- Ђорђевић је врло успешно заменио Братислава Гашића на челу Министарства одбране. Зато је било битно да остане у Влади Србије. Он је врло вредан, дисциплинован и пожртвован и нема сумње да ће са великим успехом водити Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања - закључује извор.
Председник Александар Вучић је на последњу седницу Владе Србије коју је водио у својству премијера дошао са нарамком књига из своје библиотеке, пажљиво одабраним за сваког министра, које им је уз личну посвету уручио на почетку састанка.
Александар Вулин је тада добио књигу о функционисању НАТО.
- Допада ми се књига, пажљиво ћу је прочитати, јер када вам Вучић поклони књигу, онда ту има и добрих савета и смерница. Драго ми је да га бритак дух и смисао за хумор не напуштају. У свакој шали има и помало истине - казао је Вулин коментаришући поклон који је добио од Вучића.
Ђорђевић је добио књигу о политичком маркетингу „Изборна вртоглавица” француског маркетиншког стручњака Сегеле, који је водио кампању Франсоа Митерана 1981.
- Порука (у књизи) је мало другачија и личнија од онога какав је наслов, али и једно и друго има своју поруку, иако је различито. У сваком случају, схватио сам шта је онај који ми ју је дао хтео да каже - рекао је тада министар Ђорђевић. Погледајте ОВДЕ са којим земљама Брнабић планира да развија односе. Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте шта је некада говорио Александар Вулин:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА