Најновије

ОЛИВЕР СТОУН ОДУВАО ГОВОРОМ: Свих 13 ратова које смо водили последњих 30 година није повео један вођа већ... (ВИДЕО)

Један од највећих холивудских режисера Оливер Стоун објаснио је у говору, нешто дужем од два минута, смисао америчке политике у последњих тридесетак година.

Оливер Стоун (фото: Јутјуб принтскрин)

Стоун је дефинисао функционисање "система" америчких "праведних ратова" и за то добио громогласан аплауз, пренео је Спутњик. Говор је одржан пре око четири месеца, на додели "Speech at Writers Guild" награда за 2017, које се додељују младим сценаристима.
- Можете бити критични према вашој влади и друштву у ком живите. Не морате да се уклопите. Сада је у моди да се нападају републиканци, Трамп и све то, а да се избегавају Обамини и Клинтонови. Али, запамтите ово, у 13 ратова које смо започели у последњих 30 година, и 14 билијарди долара које смо потрошили и стотине хиљада живота који су збрисани са земаљске кугле - запамтите да то није био један вођа већ систем, и демократски и републикански.   Зовите га како хоћете: војно-индустријско-сигурносни-финансијски-медијски комплекс. То је систем који се одржава под изговором да су то праведни ратови, да су оправдани у име наше заставе, која поносно вијори над нашим животима. Наша земља је постала много просперитетнија за многе, али у име тог богатства не можемо да оправдамо наш систем као центар за светске вредности, све док изазивамо толике ратове и хаос у свету. 
Нема потребе да набрајам жртве, али знамо да смо интервенисали у више од 100 држава, инвазијама, променама режима, изазивањем економског хаоса, или хибридним ратом - меком моћи - како год то зовете, али то је ипак рат неке врсте.  На крају то постаје систем који води ка уништењу планете и истребљењу свих нас. Борио сам се против тих људи који воде ратове током већине свог живота. То је игра која умара и у којој вас углавном потуку. 
И уз све критике и увреде које ћете добити, али и похвале, важно је да запамтите да, ако верујете у оно што говорите и ако останете на свом путу, можете да направите разлику - рекао је Стоун, који је добио велики аплауз за свој говор. Послушајте цео његов говор. Да ли су Американци монтирали снимке мучења у Северној Кореји? Погледајте ОВДЕ. Извор: sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Нешто слично нам је поручивао и Београдски синдикат
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА