Најновије

АМЕРИКАНЦИ ТРАЖЕ РАТ: Бомбардовали велику групу Сиријске армије! Уништено више борбених возила!

Америчка коалиција поново је бомбардовала снаге Сиријске арапске армије (САА) у југоисточном подручју покрајине Хомс, који су се упутили према граници са Ираком.

Удар Америчке коалиције (Фото: ЈуТјуб, Правда)

У нападу је уништен већи број борбених возила. "Коалиционе снаге уништиле су додатне про-режимске снаге, које су напредовале преко успостављене зоне деескалације на југу Сирије", саопштено је из Пентагона. Наводно, коалиционе снаге су и овај пут испалиле неколико упозоравајућих хитаца, пре него што су се одлучили на дејство. Како се наводи у саопштењу, авиони су циљали групу од око 60 бораца, у пратњи тенкова, техничких возила и артиљерије, који су "представљали претњу за коалиционе снаге и њихове партнере у гарнизону Ал Танф". Према њиховим тврдњама у нападу је уништено два комада артиљерије, противавионски топ и оштећен је један тенк. Претходни такав напад догодио се 18 маја, о чему више можете да прочитате ОВДЕ.
Сиријска армија још увек се није огласила овим поводом, али добро обавештени извор на који се позива руска агенција Спутњик наводи да је у нападу настрадало два сиријска војника, а даје 15 рањено. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА