Најновије

Саудијци затворили границу с Катаром, тоне хране стоје, али Иранци имају решење!

Саудијска Арабија, Бахреин, Уједињени Арапски Емирати, као и Египат пресекли су дипломатске везе са Катаром, оптужујући га да подржава регионалне терористичке групе.

Самопослуга у Катару (Фото: Јутјуб)

Катар се ослања на увоз хране која камионима стиже преко границе са Саудијском Арабијом, а телевизија Ал Џазира је известила да су се на тој граници већ формирали камиони са храном, којима је онемогућено да уђу у земљу.
Ирански званичници су саопштили да ће та земља извозити храну у Катар морским путем, јер су Саудијска Арабија и три друге нације пресекле дипломатске везе са Катаром, оптужујући ту нафтом богату земљу да подржава тероризам.
Полузванична иранска агенција Фарс цитирала је шефа Уније извозника пољопривредних производа Резу Нуранија, који је казао да бродови послати из Ирана могу за 12 сати да стигну до Катара.
Нешто раније, Иран је саопштио да повећане тензије међу земљама Персијског залива угрожавају интересе свих у региону и позвао на "политичке и мировне методе" у решавању кризе.
Ирански министар спољних послова Бахрам Гасеми позвао је на "јасан и експлицитан дијалог", објављено је на веб-страници Министарства.
Прочитајте ОВДЕ и праву истину о укидању америчких санкција Русији.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Како ће изолација Катара утицати на Америку?
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА