Најновије

ФАНАТИЧАН ЈУРИШ ИСЛАМИСТА, ДЕСЕТИНЕ МРТВИХ: Одували САА, руски авиони пресекли напад!

Исламска Држава покренула је снажну офанзиву на западу провинције Деир Ез Зор протеклог викенда, преотевши неколико тачака од трупа Сиријске арапске војске у близини базе стратешке 137. артиљеријске бригаде.

Битка код Деир Ез Зора (фото: Јутјуб принтскрин)

ИД је синоћ наставила са операцијама на западу Деир Ез Зора, циљајући позиције Сиријске арапске армије у близини Панорама обилазнице и великог узвишења Тал Сануф. Велики број терориста ИД одувао је одбрану сиријске војске око базе 137. бригаде, па је руско ваздухопловство поново интервенисала на страни владиних трупа како би отерали терористе. Према војном извору из Деир Ез Зора, САА је успела да осујети сва напредовања терориста Исламске државе, наневши непријатељу губитке у виду десетина мртвих и рањених терориста. 
Упркос великом броју погинулих на својој страни, ИД показује спремност да изврши пробој последње линије Сиријске арапске војске око Панораме и Тал Сануфа. Међутим, њима истиче време за тако нешто јер влада у Дамаску се припрема да пошаље појачања како би одбацила терористе. Асадова војска је узвратила ударац и на југу Дамаска, упркос америчком бомбардовању, читајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Борбе код Деир Ез Зора
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА