Најновије

АМЕРИКАНЦИ ОПКОЉЕНИ: Сиријска армија избила на ирачку границу! Очекује се жесток одговор Коалиције! (ВИДЕО/МАПА)

Сиријска арапса армија и њени савезници пробили су коридор до границе са Ираком, свега неколико киломеара од места Ал Танф у ком су стациониране снаге Америчке коалиције, пренела је медијска кућа ал-Раи.

Сиријске снаге заобишле ал Танф (Фото: ЈуТјуб, Правда)

Како је пренео извештач са лица места, сиријске снаге су се већ среле са Јединицама народне мобилизације, ирачком добровољачком организацијом која је под директном контролом ирачких власти. Ову информаацију потврдило је и руско Министарство одбране, на чијој је најновијој мапи контроле сиријских територија приказан и ослобођени коридор.

Уколико се ови наводи испоставе тачним, то би био огроман ударац америчким интересима у Сирији. Не само што су се коалиционе снаге и њихове слуге из тзв. "Слободне сиријске армије" сада нашли у обручу сиријских снага, већ је заустављање сиријско-ирачке директне везе и сарадње један од нескривених императива Пентагона. Блискоисточни аналитичари који су већ стигли да прокоментаришу ову вест, очекују брз и ни најмање суптилан одговор америчких снага на најновији развој ситуације на југу Сирије. Какве су намере ирачких снага, које су се у силовитом пробоју, такође пробили кроз територију Исламске државе до Сиријске границе, можете да прочитате ОВДЕ. Припадници Лива ал Бакира објавили су прве снимке са сиријско-ирачке границе: Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Напредак сиријских снага према ирачкој граници:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА