Најновије

БЛУМБЕРГ: Стојимо иза објављеног интервијуа са Аном Брнабић

Редакција агенције "Блумберг" стоји иза текста који је написан после разговора са премијерком Аном Брнабић, а који је у јавности изазвао буру реакција што због оног што је рекла, затим тврдње премијерке да је лоше интерпретирана и њеног правдања амбасадору Русије у Београду.

Ана Брнабић (Фото: Јутјуб)

- Стојимо иза оног што смо написали - кратко је за "Данас" рекао Тај Трипет, портпарол агенције Блумберг. Он је тако одговорио коментаришући "неспоразум" око изјаве премијерке тој агенцији да ће Србија изабрати чланство у ЕУ, а не ближе везе са Русијом ако буде морала да бира.
У кабинету Ане Брнабић нису хтели да коментаришу одговор Блумберга рекавши да је премијерка све о том интервјуу објаснила више пута.
Изјава Ане Брнабић о избору ЕУ а не Русије, како је и агенција Блумберг истакла, прва је изјава званичника Србије која јасно говори о курсу ове државе. Међутим, реаговала је и Русија, па је премијерка Србије однела стенограм разговора са Блумбергом Александру Чепурину, не би ли га уверила да је лоше интерпретирана.
Брнабић је своје понашање покушала да објасни у интервјуу "Блицу" рекавши да се није правдала и да није очекивала толику дебату у јавности.
- Дала сам стенограм разговора зато што је важно задржати континуитет да председник Владе буде отворен и искрен према сваком свом партнеру... Желела сам да покажем да стојим иза сваке своје речи, иако су неке моје изјаве потпуно извучене из контекста - рекла је она.
Вучић стао у одбрану премијерке. Више о томе читајте ОВДЕ. Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА