Најновије

СПРЕМАЈУ ЈУРИШ НА ДЕИР ЕЗ ЗОР: Американци крче пут "побуњеницима" на истоку Сирије!

Америчка коалиција је у уторак потврдила да су њихови ратни авиони извршили најмање 11 ваздушних напада на положаје Исламске државе у области Деир ез Зор.

Илустрација (Фото: Правда)

У близини Абу Камала, у пет напада уништено је 19 цистерни и 15 магацина оружја, резервоара и спремника за опрему, јавља Амн.
У близини Даир Аз Завра, у шест напада уништено је око 40 цистерни, док је близу Раке три напада дестабилизовало јединице џихадиста толико да су напустили своје борбене положаје.
Поред ваздушних напада у Сирији, амерички авиони гађали су положаје ИД и у западном делу Ирака, најмање пет пута.
У близини Мосула, током три бомбардовања џихадисти су претрпели губитке у опреми, уништено је најмање седам митраљеза и два ракетна система, затим неколико возила и минобацачка система.
Појачана дејства америчке авијације на сиријском далеком истоку јасан су знак да се Пентагон спрема за нову трку према "нафтној престоници Сирије" - Деир Ез Зору. А кога су Американци довели да предводи копнена дејства која ће кренути са севера покрајине, сазнајте ОВДЕ.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Током ослобађања једног од двадесетак села, колико их је пало пред налетом сиријских снага на истоку покрајине Сувејда, припадници САА наишли су и на инсталацију америчке војне базе, коју је по свему судећи, ту поставила америчка инжињерија.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА