Најновије

КУСТУРИЦА ОТВОРЕНО: "НАТО опкољава Русију, Путин их чека као прави џудиста!"

Председник Путин зна шта ради: његова стратегија је стратегија доброг џудисте, који зна да искористи снагу нечег, можда донекле и јачег, да то пропусти кроз своје мишиће. Према руским војним стратезима, рат се неће водити на руској територији, него на другим тачкама планете, рекао је у разговору за Спутњик редитељ Емир Кустурица.

Кустурица и Путин (Фото: kremlin.ru)

Не кријући задовољство због гостовања чувеног руског диригента Валерија Гергијева, Кустурица је истакао да је „Бољшој“ фестивал на којем нема црвеног тепиха, него само онога што неко одсвира, односно дарује својим талентом. 
- Не постоје агенције, не постоји пропаганда, не постоји ништа што омета те две тачке — оног који прихвата звук и оног који емитује звук. Овде нема оног који омета, а оно што омета савремену уметност, репродуктивну уметност о којој ми овде говоримо, заправо су агенције које праве маглу, које производе те црвене тепихе - рекао је Кустурица.
Славни редитељ се осврнуо и на предстојећи концерт који ће одржати на Криму.    
„Јалта је занимљиво место. Јалта је одредила судбину Европе 1945. и кажу да има врло сличну климу Црној Гори. То ме највише занима — да осетим мирис оних иглица и шишарика, да ме покоја удари у главу. А што се тиче музике, она је у Русији добродошла, и уопште, ја се у Русији осећам као код куће, тако ће бити и на Јалти“.
Упитан да прокоментарише чињеницу да је Америка тражила извештај о војној сарадњи Русије и Србије, Кустурица је одговорио да би „можда могли да им траже и ДНК тенкова, Т-80“.
„Свет зна да је на руским границама више војске него што је Хитлер искрцао. За разлику од времена у којем смо ми заправо живели у полумраку, сада се то медијима и оним што нам је доступно види, само што нема ко да закључи. То је тајна несавршенства тог неба информација које нас окружује. Заправо знамо колико војске стоји, али не знамо о чему се ради. Односно, намера нам није саопштена. Ја мислим да председник Путин зна шта ради и да је заправо његова стратегија, стратегија једног доброг џудисте који зна да искористи снагу нечег, а можда донекле и јачег да га пропусти кроз своје снажне мишиће. Русија је увек била довољно јака, али новина коју сам ја прочитао у новинама је да се по војним стратезима у Русији, рат неће водити на руској територији, као што је било до данас од Другог светског рата. Него ће изгледа да буде на другим тачкама планете“.
Оснивач фестивала класичне музике „Бољшој“ био је видно расположен због доласка диригента, и нагласио је за Спутњик да ће се десити један необичан догађај за Србију.
"Србија је заправо ничија земља. Земља која је често мењала власника ће угостити највећег диригента на свету, човека који диригује малим прстом, кад је нерасположен и — чачкалицом! Он ће вечерас да управља симфонијским оркестром ’Бољшој‘ и нечим што су они спремали. Ево их већ уздрхтали чекају да дође највећи на свету да диригује, и да одсвирају првих 20 минута ’Ромеа и Јулије‘ Чајковског. Како ће то урадити без пробе? Лако! Они су пуно пробали, а ја сматрам да он у својој генијалности има и тај молекул неочекиваног и да ће он то заправо извести на најбољи могући начин“. Погледајте ОВДЕ шта је злослутни гавран америчке политике поручио званичном Београду. Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако је Емир Кустурица говорио о атомској бомби:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА