Најновије

ИЗНЕНАДАН НАПАД НА АЛЕПО: Терористи Ал Каиде зашли иза првих линија одбране! (ВИДЕО)

Терористи сиријске Ал Каиде - Хајат Тахрир ал Шама (ХТШ) извршили су изненадан напад на положаје Сиријске арапске армије дубоко унутар градске четврти Ал Захра на северузападу града Алепа.

Напад ХТШ-а у Алепу (Фото: ЈуТјуб, Правда)

Целу операцију, која је по свему судећи имала више пропагандни него стратешки значај, терористи су снимили камерама монтираним на сопствене шлемове. Током викенда, терористи ХТШ-а напали су положаје Сиријске арапске армије (САА) у близини напуштеног сиротишта у градској четврти Ал Захра. Према извештају медијског крила терористичке организације, нападачи су се некако провукли иза прве линије фронта и спремили заседу воду САА недалеко од зграде Обавешајне службе Ратног ваздухопловства САА - званичног седишта чувених "Тигрових снага". 
Иако се то на снимку не може видети, терористи тврде да су у акцији убили 9 припадника САА и уништили митраљеско гнездо, пре него што су се вратили на територију под својом контролом. Претходних недеља, према сведочењу локалних активиста, интензивирани су напади ХТШ-а и џихадистичких организација које оперишу под капом тзв. "Слободне сиријске армије" на западне делове Алепа. Сиријске снаге до сада су се суочавале са великим бројем напада у којима су коришћни ручни ракетни бацачи, а ово је први пут да је диверзантска јединица терориста прошла кроз одбрамбене линије САА у Алепу. Како Тигрове снаге грабе према Деир Ез Зору преко нафтних поља Раке, погледајрте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Компилација најбољих радних снимака из прошлогодишње Битке за Алепо
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА