Најновије

ТРОШКОВИ УПОТРЕБЕ 1 ДОЛАР?! САД тестирала ласерско оружје — 50.000 пута брже од интерконтиненталне ракете (ВИДЕО)

Америчка морнарица тестирала је систем ласерског оружја у Персијском заливу, извештавају медији у уторак.

Систем ласерског оружја (Фото: Јутјуб)

Како преноси CNN, ласерски систем који је способан да се креће брзином светлости и 50.000 пута је бржи од интерконтиненталне балистичке ракете, постављен је на транспортни брод „Понс“.
„Прецизније је од метка… Није у питању нишански систем оружја као нека друга оружја која имамо у војсци које је добро само против ваздушних контаката, или је само добро против површинских мета, или је само добро против земаљских циљева — у овом случају ово је врло свестрано оружје. Може се користити против различитих мета“, рекао је Кристофер Велст, капетан брода.
Тестови су изведени уз помоћ беспилотне летелице која је служила као мета, док је тим фокусирао систем на њега и пуцао и уништило летелицу загревањем до температуре од неколико хиљада степени, прецизирали су медији.
Поручник Кејл Хјуз, официр за систем ласерског оружја, изјавио је да овај систем ради у невидљивом делу електромагнетног спектра, апсолутно је безвучан и „невероватно ефикасан у ономе што ради“.
Такође се наводи да је за функционисање ласерског оружја потребна само одређена количина електричне енергије, добијене из малог генератора. Системом руководи троје људи, а Хјуз процењује да су трошкови употребе оружја један долар.
Прочитајте ОВДЕ
Извор: rs.sputniknews

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте још видеа о овом оружју и процените да ли је америчка морнарица добила појачање?
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА