Најновије

ЦРВЕНИ АЛАРМ У ПЕНТАГОНУ: Турци објавили тачну мапу свих америчких база у Сирији! (МАПА)

У јелу најновијих тензија између проамеричких курдских организација и Турске армије и њених савезника на северу Сирије, турска новинска агенција Анадолу објавила је мапу, до сада тајних и полу-тајних, америчких војних база и аеродрома у овом подручју.

Амерички аеродром у Сирији (Фото: принтскрин)

На мапи је приказано 10 локација на којима се налазе стациониране америчке трупе, било да су у питању аеродроми или војни кампови, а на територији под контролом курдских снага које Турска сматра терористичким организацијама. Уследио је оштар протест Пентагона.  Према речима представника Пентагона Ерика Пахона, државна турска агенција се понела "крајње неодговорно" изношењем ове мапе у јавност.  Он је указао да постоји разлог зашто америчка војска држи ове локације у тајности, и да су овим потезом Турци угрозили безбедност америчких војника на терену. Пахон је додао и да Пентагон није успео да открије одакле је турска агенција прибавила ове информације.
- Били бисмо веома забринути уколико би се утврдило да су наши НАТО савезници намерно угрозили безбедност наших трупа, објављивањем осетљивих информација, поручио је Пахон, додавши да овај потез може угрозити и саму борбу против Исламске државе у Сирији. Интересантно је да Пентагон није реаговао на јучерашњу објаву немачког часописа Билд, који је не само открио, већ и до детаља објаснио функционисање једног од америчких аеродрома на северу Сирије. Курди су се, са друге стране, данаспохвалили снимцима на којима јеприказана ликвидација турских војника из непосредне близине, што ће сасвим сигурно долити ново уље на жариште северне Сирије. Погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Агресори - америчке трупе у Сирији:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА