Најновије

Украјински авион гаси пожаре по Црној Гори, а ево одакле још стиже помоћ (ВИДЕО)

Украјински противпожарни авион АН 32П, чији је капацитет 8.000 литара воде, укључио се јутрос у акцију гашења пожара изнад Обосника.

Поглед из авиона (Фото: Твитер/Принтскрин)

Командир тиватске Службе заштите и спасавања Зоран Барбић рекао је да "Антонов" има јасне инструкције Директората за ванредне ситуације кад је реч о приоритетним пожариштима.
"Друге екипе су на терену, све остало зависи од временских услова, али можемо рећи да је ситуација сада много боља", казао је Барбић за РТЦГ. 
"Антонов" гаси пожар изнад Обосника, рекао је Барбић и додао "да ће затим пресећи крај према Луштици, а онда по приоритетима".
 Летелица из Украјине слетела је синоћ на тиватски аеродром, а данас ће стићи појачање из Швајцарске у виду вишенаменског хеликоптера Супер пума, чији је капацитет 2.000 литара воде.
Из Директората за ванредне ситуације саопштено је да је у општинама Тиват и Херцег Нови ситуација непромењена. Активни су пожари у месту Мардари, појасу Солила-Топлиш, дуж села Ђурашевићи, дуж села Забрђе ка Жањицама, на Плавим хоризонтима и Дебелом бријегу ка Пријевору, наводе из Директората.
Саопштено је да у Улцињу, Бару, Будви и Котору нема активних пожара.
"У општини Никшић током ноћи припадници Службе заштите интервенисали су у Подбожуру и Мацаварама, како би спречили ширење ватре која се приближавала кућама. Пожари су и даље активни, али нису угрожене куће нити становништво. У Подгорици је активан пожар у Мркама. Екипе су тренутно на терену. Током ноћи је било неколико мањих интервенција и сви пожари су угашени. Највећа интервенција је била у Доњој Горици где је ватра захватила већу количину гума из оближњег ауто сервиса", саопштио је Директорат.
 У Даниловграду је ноћ за припаднике СЗС Даниловград била нешто мирнија него неколико претходних, али ће и даље наставити да прате места на којима је јуче горело - Бандићи, Шобајићи и Врела.
На Цетињу су активни пожари у Ластви Чевској, Доњој Марковини и Велестову, али нема угрожених људи и објеката.
Прочитајте ОВДЕ зашто Руси не гасе пожаре у Црној Гори?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Пожар на полуострву Луштица у Црној Гори и даље је прави проблеме ватрогасцима. Како је Телевизији Вијести саопштено из Директората за ванредне ситуације МУП-а, веома је критично на том подручју и ако ветар настави да дува садашњим темпом ватра ће убрзо доћи до кућа.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА