Најновије

СРУШЕН СИРИЈСКИ ХЕЛИКОПТЕР: Терористи оборили летелицу САА противтенковском ракетом! (ВИДЕО)

Данас је новинска агенција Амак, која је повезана са терористичком ИД, објавила њихов снимак погодка хеликоптера сиријских ваздухопловних снага противтенковском навођеном ракетом (АТГМ). Напад се догодио приликом слетања у близини болнице Ал Асад у западном делу града Деир Ез Зор, јавља Амзадарњуз.
Иако сиријске снаге под командом генерала Исама Захредина и даље имају контролу над кључним зонама које штите западне и јужне прилазе према слободним деловима града, ситуација у граду је и даље прилично незгодна. Терористи ИД имају огромну територијалну и бројчану надмоћ у Деир Ез Зору, па су припадници Сиријске армије и Снага народне одбране, као што се види на снимку, изложени сталним нападима.
Средином јануара ове године, ИД је покренуо масовну офанзиву против провладиних снага у Деир Ез Зору, чиме је успео да опкољени џеп подели на два дела. У јуну су терористи извршили нови притисак на војну базу 137. бригаде јужно од града, и преузели контролне тачке које им омогућавају ветрену контролу над хелиодромом ове базе. То је присилило провладине снаге да изграде нову зону за слетање ван линије видљивости џихадиста. 
Прочитајте ОВДЕ како се џихадисти сналазе да се у завршним борбама за Мосул одбране од од напада Ирачана!
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте дејства САА у Џобару и Ајн Тарми забележена камером арапског РТ-а.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА