Најновије

ОНА ЈЕ ДИГЛА НА НОГЕ БЕЛУ КУЋУ! Српкиња објаснила зашто је Американцима направила нешто што нико никад није! (ВИДЕО)

Српска новинарка Ксенија Павловић која је изазвала прави потрес на америчком медијском небу урадивши нешто нико никада није - преносећи уживо звучни снимак брифинга нове портпаролке Беле куће, Саре Сандерс, рекла је за амерички "Си-Би-Ес Њуз" да зна како је борити се за слободу говора јер је то исто радила у време режима Слободна Милошевића у Југославији.

Ксенија Павовић (фото: Си-би-Ес принтскрин)

За свој потез, који је "Вашингтон пост" оценио као акт побуне који означава значајан развој у односима Беле куће са медијима, каже да је сасвим легитиман чин који је урадила из убеђења.
- Неколико разлога ме је навело да то урадим. Првенствено моје лично убеђење као новинара и као особе. Одрасла сам у диктатури и на протестима се борила против режима Слободана Милошевића. Гледала сам као јако млад новинар како старије колеге губе животе у борби за слободу медија. Знам како је борити се за слободу говора и за демократију, а сада када живим у Америци, земљи која би на тим основама требала да почива - рекла је Ксенија.
Она је објаснила да сматра да су управо новинари ти који требају да пруже пример не само Американцима већ и остатку света како се треба борити за своја права и за слободу говора.
Редовне дневне конференције за новинаре у Белој кући, од када је у њу ушао Доналд Трамп, добиле су знатно већу пажњу медија, али од недавно је, услед низа скандала у којима се новопечени председник нашао, уведен читав низ рестрикција, па је прес-конференције у последње време најчешће могуће пратити без укључених телевизијских камера или аудио-уређаја, о преносу уживо да се и не говори. То правило је прекршила једна Српкиња.
- Сматрам да као друштво морамо отворено да разговарамо о овоме, јер је Бела кућа заправо кућа свих људи, свих Американаца који треба да знају шта се унутар њених зидова дешава, због чега снимање уживо треба да буде дозвољено. Зато верујем да сам урадила праву ствар - каже Павловићева и додаје да се не плаши могућих казни.
- Уопште се не плашим могућих казни, јер понављам, у Србији сам виђала људе како умиру за слободу говора, и ако ја у Америци сада треба да се бојим, питам се постоји ли уопште нада за овај свет - рекла је на крају Ксенија. Подсетимо, Ксенија Павловић, оснивач сајта "Павловић тудеј", преко апликације Перископ емитовала је два снимка у трајању од око 17 и 31 минута. Реч је о уживо преносу из Беле куће на коме се чује нова портпаролка Сандерс како представља директора за законодавна питања Марка Шорта. Њени снимци изазвали су праву буру у америчкој јавности јер је преношење уживо забрањено. Чак и велике куће попут ЦНН и других поштовале су ово правило. Бела кућа се до сада поводом овог случаја није јавно огласила, а како каже Павловићева, њу нико није контактираo. Бивши шеф ЦИА оптужује Трампа да је увукао земљу у кризу, читајте ОВДЕ. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Шта је радила Ксенија Павловић пре 6 година
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА