Најновије

КУСТУРИЦА НА ЈАЛТИ: "Када је Крим постао део Русије, мислио сам да је увек то и био, а оно што мисле на Западу, то..." (ВИДЕО)

Редитељ Емир Кустурица изјавио је данас да је поновно уједињење Крима са Русијом "природан, органски процес" и позвао грађане Крима да развијају своје полуострво као "део велике Русије", уместо што чекају одобрење од споља за њихову одлуке.

Емир Кустурица на Криму (фото: Јутјуб принтскрин)

"Постоје снаге у свету које чекају да разједине, али постоје и снаге које спајају. Када је Крим постао део Русије, мислио сам да је увек и био Русија. Овде сам да видим Крим, да видим Јалту. Овде није било рата, већ су на референдуму грађани одлучили: Желимо да живимо са Русијом. То је органски процес и сигуран сам да тако треба да буде", рекао је он на конференцији за новинаре на Јалти, уочи концерта, преноси Тасс.
Према његовим речима, грађани Крима не би требало да очекују од западних земаља да признају Крим као део Русије.
"Не очекујте да ће то рећи. Боље да сами радите шта треба: Велики аеродром, добре путеве, инфраструктуру и Крим ће бити предиван као што јесте, а ваш живот ће бити у вашим рукама. Није важно шта мисле на Западу", оценио је Кустурица.
Како је казао, живот грађана Крима и њихова култура доказ су да је Крим део Русије.
"Није важно шта други могу да кажу. Ви сте део велике Русије. Урадили сте шта је требало и рекли шта је требало, а то је - ДА", рекао је Кустурица и додао да је он увек мислио да је Крим руски, чак и пре референдума.
Кустурица је стигао на полуострво Крим како би одржао концерт са својим бендом "Забрањено пушење".
Добитник две Палме на филмском фестивалу у Кану требало би да одржи концерт у летовалишту у граду Јалта на Црном мору. А Српкињи је прекипело на Бајакову, њена беба се сатима кувала у аутомобилу на граници, па је Хрватима сасула у лице, погледајте ОВДЕ шта и како. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА