Најновије

ЏИХАДИСТИ У РАСУЛУ: Тигрове снаге на само 40 км од града Деир Ез Зор!

Сиријска Арапска Армија (САА) тачније Тигар снаге удаљене су само око 40 километара од стратешког града Деир Ез Зор, јавља високи командант у елитној формацији.

САА (Фото: Јутјуб/Правда)

Током последњих неколико дана, истина око напредовања САА у јужној Рака покрајини била је увијена у тајну због низа политичких и војних разлога, јавља Амн.
Званично, војни извори из САА најавили су заузимање града Ал Дакелах (на западној обали реке Еуфрат) као и Бир Ал Сабхави нафтног и гасног поља Ал Сабхави у покрајини Рака.
Ипак, упркос званичном деманту, незванични извор из Тигрових снага је потврдио оно о чему се причало, да су напредовали Тигар око 22 километра низ западну обалу Еуфрата и да су стигли до града Шаима, који се налази 40 километара северно од града Деир Ез Зор.
Командант данашњи велики напредак приписује и општем колапсу ИД одбране у тој области. Проценио је да би САА до града требала да стигне до почетка септембра, јер очекује велике тешкоће, упркос џихадистима у расулу. Ипак, видећемо како ће се ситуација даље развијати.
У сваком случају, напредак САА Тигрових снага током прошле недеље, велико је изненађење за посматраче сиријског конфликта, јер чак и највећи оптимисти и провладини коментатори не очекују да град буде у домету за напад све до краја јесени 2017. Погледајте најновије снимке Деир Ез Зора из дрона.
Емир Ахрар ал-Шамове "производне радионице", Абу Раед Ал-Џи, објавио је да он и његова посада прелазе у џихадистичку групу Хајат Тахрир ал-Шам (ХТШ). Прочитајте ОВДЕ какве је то последице имало у Идлибу недуго након што је договорено примирје између ХТШ-а и Ахрар ал-Шама.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Велика офанзива САА на Деир Ез Зор, интезивирала се пре три месеца.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА