Најновије

ЉУДИ ГОЛОРУКИ ИШЛИ У ВАТРУ: Из Сплита захтевају оставку Пленковића!

Потпредседница Градске скупштине Града Сплита и председница странке Паметно, Маријана Пуљак, најавила је данас да ће део власти у Сплиту затражити оставку премијера Андреја Пленковића и градоначелника тог града због тога јер, како тврди, нису били ангажовани сви материјални и људски ресурси током гашења катастрофалних пожара који су прошле седмице захватили сплитско залеђе.

Пожар у Сплиту (Фото: Јутјуб)

Пуљак је за Н1 рекла да се материјална штета још увек утврђује, те да је изгорела огромна површина сразмерно величини око 6.300 фудбалских игралишта.
"Оно што се догађа након пожара је уобичајено, умањује се значај пожара, изјаве су биле увредљиве, говорило се да је пожар атрактиван, да не треба бити панике, а људи су голоруки ишли у ватру. Након пожара смо анализирали чињенице и неко мора сносити одговорност за ово", рекла је.
Пуљак сматра да град није био спреман, није била спремна, каже, ни вертикала командовање, а није тачно одређен ни степен пожара.
"Говорене су нам неистине, говорило се да војска није нужна, говорило се да цивилна заштита није потребна, хидранти на рубним деловима града нису били у функцији... Види се што је све заказало, али и одговорност челних људи. Тражићемо оставку премијера који је дословно својим изјавама вређао грађане Сплита, који је износио неистине како би заштитио страначке колеге, тражићемо и оставку Анте Санадера, тражит ћемо и одговорност градоначелника Сплита јер нису ангажовани сви материјални и људски ресурси", рекла је.
Она је позвала грађане Сплита на протест, који ће у том граду бити организован вечерас у 20.30 да дођу и подрже захтеве јер, како каже, ако исти остану на власт "сви ћемо дословно изгорети".
Наела је и да ће тражити одговорност бившег градоначелника Жељка Керума који, како тврди, није трошио наменски буџетска средства.
Прочитајте ОВДЕ из које је земље ЕУ туриста који је ухапшен под сумњом да је подметнуо један од пожара у Црној Гори?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Током обиласка ватром захваћеног подручја на хрватском приморју председница Китаровић се сусрела с критикама мештана.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА