Најновије

ВУЛИН: Косово је српски Јерусалим!

Министри одбране Израела и Србије Авигдор Либерман и Александар Вулин потписали су у Тел Авиву кровни споразум о војној сарадњи две земље.

Вулин (Фото: Јутјуб)

Делегација министартва одбране у Израелу је посетила и музеј Холокауста Јад Вашем, у коме се Чува и сецање на страдале у Јасеновцу.
Александар Вулин рекао је за РТС, да је најважнији резултат посете Израелу у формланом смуислу потписивање споразума о међусобној сарадњи између два министарства одбране што отвара доста простора да наша одбрамбена индустрија продаје своје производе на том простору и да научимо нешто од Израела како се у софтверској безбедности води рачуна о својој земљи.
"Свакао да је ово наставак политичке сарадње и потврда да Израел неће признати Косово и Метохију и да ће у Унеску и свим другим форумима држати страну Србији али и наша могућност да ширимо свој политички утицај ставрамо пријатење на Блиском Истоку", рекао је Вулин.
Говорећи о разговору са патријархом Јерусалимским, Вулин је рекао да је Јерусалимска патријаршија веома утицајна не само у Јерусалиму, Израелу већ на читавом Блиском Истоку и реч патријарха се веома слуша.
"Патријарх је био веома јасан да КиМ не могу да буду отети од Србије и да ће Јерусалимска патријашија где год се чује њен глас понављати да је то Јерусалим српски и да је то територија на којој српски закон и српска држава треба да постоје", истакао је Вулин.
Вулин је, говорећи о сарадњи са Израелом, рекао да је Израел земља која се брзо развија, има становника колико и Србија, али далеко већи БДП.
"Имамо шта да научимо од њих и када је у питању политика неутралности, будући да је он тај који се налази у турбулентном простору на коме је потребно показати не само војничку чврстину и снагу већ и дипломатску способност и умеће", закључио је Вулин.
Вучића не интересује да буде на власти довека. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вулин: Унапредићу Војску Србије
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА