Најновије

НАУЧНИЦИ ИЗНЕЛИ НОВУ, ПРЕСМЕШНУ ТЕОРИЈУ О НАСТАНКУ ЉУДИ: "Ми смо екстрагалактички мигранти, донео нас јак ветар"

Људи су настали од материје која је путовала милијардама километара из друге галаксије, наводи се у новој студији.

Сцена из филма "Одисеја у свемиру 2001" (фото: јутјуб принтскрин)

Све око нас је материја, па и сам Млечни пут. Ипак, научници су сада дошли до сазнања да је и Млечни пут настао од “екстрагалатичке материје“. Научници су користили компјутерске моделе како би сазнали како је материја од које смо створени, али и која нас окружује доспела уопште у нашу галаксију. 
Експлозије супернова избацују огромне количине материје из галаксија, ширећи их по целом универзуму у чему промажу снажни галактички ветрови. 
То значи да је иста материја од које смо ми направљени вероватно свој живот почела много раније и јако, јако далеко, пре него што је почела да се преноси кроз универзум. 
“Узимајући у обзир да део материје од које смо ми створени долази из других галаксија, можемо да сматрамо себе екстрагалактичким мигрантима“, рекао је Данијел Англе-Алказар, астрофизичар – “Врло је вероватно да се материја из Млечног пута налазила и у другим галаксијама, а да ју је преносио јак ветар, као и да је нови дом пронашла управо у нашој галаксији“ 
Интергалактички трансфер је новије дефинисан феномен који и те како може да промени наше досадашње знање о формирању галаксија. Истраживање је показало да се материја селила од мањих галаксија ка већим, као што је наш Млечни пут, те се ту “удомила“ и кренула да “ствара“. Опасност из свемира, вештачки сателит се отргао контроли, на кога ће пасти? Читајте ОВДЕ. Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако је Каин убио Авеља... према теорији еволуцији
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА