Најновије

Ђукановић: Многобројна словенска православна браћа напала Црну Гору

Председник најутицајније владајуће Демократске партије социјалиста Црне Горе Мило Ђукановић поручио данас да је за ту странку понављање парламентарних избора неприхватљиво, да је победа на октобарским изборима остварена у никад тежима условима јер је била нападнута, а за тај „злокобан наум” оптужио је многобројну словенску православну браћу.

Мило Ђукановић (Фото: Јутјуб)

Ђукановић је на седници Општинског одбора ДПС Данилограда рекао да та странка нема проблем са тим што је дуго на власти и да им не пада ни на памет да се, како је рекао, померају.
„Увек ћемо се борити да побеђујемо, па и наредних 100 година! Хоћемо ли побеђивати, зависи само од нас”, казао је Ђукановић.
Оценио је да је победа на октобарским изборима остварена у никад тежим условима и додао да је то била бриљантна победа црногорске одлучности да брани своју слободу и право на свој избор.
„Никада то наше право није било тако нападнуто и угрожено као у октобру. Наша политика била је најбруталније нападнута када нам се желело одузети право да управљамо својом будућношћу”, рекао је Ђукановић, пренео је РТЦГ.
Бивши премијер је тај напад назвао „злокобним наумом” за који је рекао да је дошао од „бројније словенске православне браће” којима се догодило главно зло „јер је Црна Гора измакла од њихове претензије да управљају нама”.
Ова генерација је, казао је, смогла снаге за две велике историјске победе.
Једна је да после 100 година губитка државе обновимо независност и изградимо нашу државну кућу, а друга велика победа је историјски заокрет који је направила ова генерација ка западном систему вредности.
„Црна Гора је много пута у историји жељела и покушавала да направи тај заокрет. Управо ова генерација је смогла снаге да каже - ово је наш интерес. Наша будућност је у Европи, нисмо желели да аутистично балкански ходамо антиевропским беспућима. Некада смо у Париз, Рим, Лондон путовали на пар дана годишње. Време је да покушамо да учинимо Црну Гору делом тог система вредности и да тако живимо сваког дана у години. Морали смо да откријемо где је био дефект и шта је терапија”, казао је Ђукановић.
Пут ка вредностима западног света већ смо отпочели, казао је лидер ДПС-а и нагласио да млади могу да виде јасну перспективу црногорског друштва.
„Мислим да ћемо се сложити да и најтежи пут, сваки такав пут има први корак. Ми смо тај корак направили обновом државе и увођењем државе у свијет западних вредности и да млада генерација, усвајајући нова знања и захтеве живота у уједињеној Европи, обезбеђује бољи живот”, казао је Ђукановић у Даниловграду.
Коментаришући понашање опозиционих партија након парламентарних избора, Ђукановић је рекао да су поражени наставили да опструкцијом теже рушењу државе Црне Горе.
„Конкуренција, схвативши да је изгубила одсудну битку, ставила се на располагање интересима друге државе против своје државе. Покушали су да опструкцијом парламента и институција покажу да је Црна Гора несолидна држава. Ми смо показали да влада обавља свој посао, да институције раде свој посао, да Скупштина ради свој посао”, казао је Ђукановић и поновио да је за ДПС тражење понављања избора потпуно неприхватљиво и да та партија неће подлећи никаквим притисцима и ултиматумима.
„Понављање избора је за нас потпуно неприхватљиво. То би значило излажење у сусрет нашим државним непријатељима. Кад су се брутално умешали у право да бирамо нашу будућност и право грађана да слободно бирају, наук је да им то више никада не дозволимо, а не право на поправни прије избора. Што се нас тиче, парламентарни избори ће бити 2020. године. У међувремену ћемо се бавити председничким и локалним изборима”, нагласио је Ђукановић.
Лидер ДПС-а је, наглашавајући да су предстојећи задаци партије везани за локалне изборе, рекао да у тој партији желе да остваре очекиване резултате, „а очекивани резултати су да ДПС сачува водећу позицију на политичкој сцени”.
Други задатак је да се оствари обећано грађанима када је у питању развој државе. „То је најважнији задатак за Владу, да обезбјеђује динамичан раст и развој и нова радна мјеста. Све што смо започели у току мандата претходне владе, за овога мандата биће завршено - до маја 2019. аутопут Подгорица - Колашин, и прије тога регионални пут Беране - Колашин, пут Бијело Поље - Пљевља, подморски кабл према Италији, затим инфраструктура на Бјеласици инвестиције на Жабљаку, Порто Новом, Луштици - Влада ће на крају 2019. имати пуне руке резултата којим ће представити квалитет вршења власти и политике ДПС”, казао је он.
Ђукановић је казао и да опозиција, за разлику од ДПС, нема чиме да се легитимише пред бирачима, а да потенцирање дугог трајања ДПС-а на власти не сматра проблемом и да их то неће поколебати.  Крваве усташе се веселе после клања Срба. ОВДЕ погледајте најболеснију слика из Другог светског рата. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Мило Ђукановић: "Зашто не знам енглески и не умијем да упалим компјутер"
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА