Најновије

ЖЕСТОК УДАР ТУРСКЕ АРТИЉЕРИЈЕ: Почео рат против Курда на северу Сирије! (ВИДЕО/МАПА)

Турске снаге започеле су офанзивне операције према курдским територијама на северозападу Сирије.

Турци крећу у рат на Курде (Илустрација: Правда)

Током протекле ноћи турске снаге које су стациониране на северу Сирије у оквиру снага "Штит Еуфрата", започеле су опсежна артиљеријско-ракетна дејства дуж западне линије раздвајања са снагама под контролом курдског СДФ-а. Бомбардовање је извршено на ширини фронта од око 20 километара у близини града Азаза који је под турском контролом, али чије западне засеоке држе Курди. Колико су Турци озбиљни у својој намери, говори и чињеница да је у нападу коришћено најбоље оружје које поседују Ердоганове снаге, као што су Т-155 "Фиртина" и Т-122 "Сакарја" Т-155 Фиртина (од 1.50 на снимку испод):
Према правцу дејстава турске артиљерије, сиријску аналитичари закљулују да ће први удар пешадијских јединица највероватније кренути из Азаза, а у правцу авио-базе Менга, коју држе Курди. Т-122 Сакарја у акцији у Бици за Ал Баб: Примарни циљ турских операција које ће уследити биће град Африн, а освајањем поменуте авио-базе и околних путева, Турци ће покушати да пресеку везе између Африна и другог по величини града у овој области - Тал Рифата. Изостанак реакције Москве, која има стациониране одреде војне полиције у непосредној близини Африна, упућује да се Москва и Дамаск неће превише мешати у предстојећи сукоб.

Русија, Турска и Иран су главни иницијатори мировних преговора који се тренутно воде у Астани, о чему више можете да сазнате ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА